torstai 31. maaliskuuta 2016

Puutarhanhoito = Esteratsastus

Kevät, eli reipastuin ja karsin omenapuun kesää varten. Yhden kolmesta tosin vasta, syystä että a. pelkään vähän korkeita paikkoja ja b. innostun nopeasti mutten ihan välttämättä hirveän pitkäaikaisesti. Etupiha oli siis täynnä oksia ja risuja, kattelin niitä siinä ja sain idean risuestelaatikosta esteen alle. Visioin, huusin Juhaa avuksi ja toteutettiin. Aika kiva tuli! Noin metrin leveä ja puuosaltaan 25cm korkea pohjallinen laatikko jonka täytin risuilla, saa esteen alle ja hepoille ehkä muutaman sätkyn. Täytyy tehdä toinen lisää vielä niin saa vaikka kaksoissarjaan täytettä. Tuli myös halvaksi kun vein Juhalta paneloinnista jääneet jämäpalat rakennusaineiksi :)

Kesällä ajattelin täyttää sen vaikka tekokukilla niin saadaan vähän vaihtelua. Ja vaikka heinälyhteet olisi mahdollisia, mitä sitten tuleekaan mieleen. Kävi niin hyvä tuuri, että naapureilla, joiden kenttää käytän, on myös laadukas estekalusto joten me ollaan vähän muitakin mörköjä sinne rakenneltu. Mielellään ratsastan ihan sileätäkin kentällä jossa on kaikki mahdollisesti kytättävät monsterit esillä, että nuoret hepat tottuu. Eikä sitten ihan välttämättä tarvii kisoissa poistua takavasemmalle (ilman minua) jos tulee joku laatikko vastaan ;)


Portti jonka teimme viime kesänä.


Kukat esteen alle.


Vesimatto, tehtiin ulkopressusta ja vaahtomuovista eli kestää tallomisen ja pysyy muodossaan.

Muitakin visioita on, jossakin vaiheessa rakennan ainakin muurilaatikot ja laine-lankut myös. Ehkä minusta tulee isona esteiden rakentaja jollei tämä bloggaus lyö leiville? Vitsi vitsi! Mutta esteistä vielä takaisin puutarhanhoitoon, luulisin tekeväni pihalle ym. risulaatikon tyyppiset kukkalaatikot, koitan kehittyä viherpeukaloksi täällä landella :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti