keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Hevoskalusto ysiplus (-suomenhevonen)

Olen niin ilonen tämänhetkiseen hevostilanteeseeni :) Kaikki tallissa olevat ratsut ovat kivoja käsitellä ja ratsastaa, ja omalla tavallaan jokainen mielenkiintoinen tehdä ja parantaa. Vaikkei nyt olekkaan mitään rusettikonetta A-kansallisiin (4-taso, eikö vain?) niin on hevosia jotka vaikuttaa tulevaisuudessa niihin pystyvän. Sitä en tietenkään tiedä olenko sitten enää itse niiden ratsastajana mutta sitä tavoitetta kohti kuitenkin. Tällä hetkellä minulla on kilpailevia hevosia viisi, kunhan Kimo ja Urhokin aloittavat taas. Niiden lisäksi on Nekton 5v, joka oli tässä mutta lähti kotiinsa viime torstaina onnistuneen pätkän jälkeen, josta on alustava kilpailusuunnitelma tehty. Hän on hauska pieni kuumakalle, ratsastettavuus on parantunut huimasti ja välillä se väläyttää aika hienoa hyppyä.
Nekun tyylinäyte

Tässä on nyt ollut kolmisen viikkoa kisakesälomaa kaikilla hevosilla. Tällä välillä ollaan maastoiltu, Pilkku on ihan rehellisesti vain levännyt viikon verran, Kimo on treenannut paljon kentällä ensimmäistä starttiaan varten, Luka on liikkunut mahdollisimman monipuolisesti ja Urho tuli viimeviikon torstaina. Urho eli For Joy Only on nyt 6-vuotias fwb joka oli meillä koko viime kauden. Alkuperäinen suunnitelma oli, että se tulee keväällä takaisin mutta omistajat saivat sen annettua vuokralle. Vuokrauksen päätyttyä he päättivät tuoda sen tänne. Nyt vaikuttaa siltä, että töitä on jonkinverran tehtävänä ennenkuin homma taas toimii ja hevonen on ns. ruodussa :)

Tältä näyttää Urho

Tällä väliajalla käytiin klinikalla kuvauttamassa Pilkun ja Camun hampaat. Camulla on ollut aiemmin paise vasemmalla alhaalla ja nyt valitettavasti siellä näkyisi olevan krooninen tulehdus. Oikealla puolella oli saman hampaan myös hieman epäilyttävää. Hammasspesialisti Leena Karma oli siis tutkinut kuvat Hippomedissa. Näillä tiedoilla lekurit päättivät että tuon Camun elokuussa lisätutkimuksiin, katsotaan pystyykö hampaat hoitamaan juurihoidolla vai onko ne pakko poistaa. Tähän mennessä Camu vaikuttaa pärjäävän niillä hyvin, ulkoisesti siitä ei huomaa ollenkaan että juurissa olisi jotain vialla, syöminenkin sujuu entiseen hyvään tahtiin ja liha pysyy hyvin luiden ympärillä. Mahdollisesti kuitenkin voi kehittyä paise mikä tarkoittaa sitä että Camun kisakausi katkeaa jo ennen elokuuta. Toivon siis sormet ristissä että Camu pysyisi kunnossa Hankoon asti, sen jälkeen hän voi parannella hampaitaan vaikka koko loppuvuoden :) Kysyin siis tottakai lekurilta että onko ok Camun vielä mennä muutama kisa ennen hammasaikaa ja sain luvan kun eivät tunnu sitä vaivaavan. Karmalla on myös pitkät jonot hoitoihin joten saas nähdä koska saan Camun hoitoon.

Ainoa mikä tallista siis puuttuu on se kiva suomenhevonen jota olen jo pidempään miettinyt :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti