tiistai 23. elokuuta 2016

Sunnuntaina taas Ainossa

Ainosta on tulossa selkeästi ihan vakiopaikka! Varsinkin edellisviikon sunnuntain päiväreissusta kahta keskeytystä varten jäi niin hyvä maku että pakkohan se oli taas mennä :D Otettiin kaikki kolme pojanretaletta mukaan sekä grand old lady Caracas. Sain vähän kuittia viimeviikon jälkeen kun kommentoin keskeytettyäni suunnilleen ''koska se tiputti ykkösen keskeytin kakkosella tulleen hyvän hypyn jälkeen kun ei Camulla kuitenkaan ole mahdottomasti kilometrejä enää''. Näin Camu siirtyi siis puheissa suoraan jo kaksi jalkaa eläkkeelle! :D

Vaikka hyppäsin jo ysikympissä oli lähtö vasta kahdeksan aikoihin, onneksi! Luka ja Kimo pomppasivat molemmat ensimmäisessä luokassa, Lukalla oli oikein hauskaa jo verryttelyssä ja radallakin vielä ennen lähtömerkkiä, hän osoittaa riemunsa tekemällä aika hauskoja pikkupukkeja joista ei kyllä varmasti tipu. Radalla Luka tuntuu jo hyvin varmalta, ei niin turhan tarkkaa mihin kohtaan tullaan kun koko ajan ollaan menossa yli. Valitettavasti Lukan kanssa molemmat radat menivät hyvin kunnes tiputettiin viimeinen este, kummallakin radalla! Perskeles. Videopätkä metristä, tiedoksenne että Lukatzio ei kytännyt vesimattoa mutta meillä tuli pienehkö kommunikaatiokatkos ennen sitä. Onneksi Lukassa asuu pieni sisäinen aropupu. Ihana heppa.

Luka

Video, jonka @kjjokinen1 julkaisi

Kimo oli ekassa luokassa kovin jännittynyt, mutta tällä kertaa se ei sentään pukitellut minua alas jo ennen rataa :D Radalla se hötkyili vähän eikä oikein liikkunut eteen mutta hyppäsi kyllä kiltisti kuin kello koska sellainen se vain on. Yksi este kun hypättiin kohti tuomarintornia niin Kimo vain liukui raviin vaikka kuinka ratsastin jalalla eteenpäin, Kimon sisäinen Herra Huu tuli esiin. Siitä huolimatta päästiin perusrata puhtaasti mutta uusinnassa minun huikea esteheppani hipaisi kaksi puomia alas. Metrissä se oli ihan eri hevonen! Se liikkui koko ajan ja hyppäsi hyvin ja minä niin heppaani rakastan! Meno oli niin eri että meille jäi yksi väli selkeästi liian ahtaaksi ja yksi puomi tipahti, sille Kimo ei ehtinyt kauheasti tekemään mitään, että ihan oli ratsastajasta kiinni. Koko muu rata oli hyvä :) Alla video metristä josta juuri sopivasti leikkasin tiputuksen pois jotta sain sen mahtumaan instagramiin ;)

My 🌟 😍 #HerraKimo #HerraHuu #ChopardPSZ #bestboy #showjumping #gettingexperience 😋

Video, jonka @kjjokinen1 julkaisi

Urho the Brave hyppäsi pelkän metrin koska tuli jälkkärinä mukaan kisoihin. Pieniä pidäteongelmia vielä oli mutta Urho on niin hyväpäinen hevonen että sen kanssa voi tehdä rohkeita ratkaisuja, esimerkiksi mennä kohtalaisen sujuvan viiden askeleen välin kivasti neljällä. Koska etukäteen tietää että sujuvan hypyn jälkeen ei enää varmasti ehdi ottaa sitä kiinni seuraavalle, joten ratkaisu oli oikein hyvä :) Urholla siis on aiemmin suitset hinkanneet turvan alueelta jotka kyllä saatiin parantumaan ja nyt on oikeanlaiset härpäkkeet päässä jotta meno on taas Urkille mukavaa, mutta se on vielä vähän herkkä päästään. Koko ajan paranee kyllä. Uusinnassa tuli pikkuhipaisusta yksi puomi koska vähän yllättäen yksi pidäte menikin niin kovasti läpi että tiputtiin raviin. Hups. Urho taisi luulla että rata loppui. Mutta on se ihana hevonen kun se vain hyppää ja menee huolimatta siitä että ratsastaja koittaa hieman sabotoida! Urho on ehkä hieman spesiaali mutta jotenkin sen kanssa kyllä tuntuu että siitä voisi olla vaikka mihin.

Urho the Brave

Video, jonka @kjjokinen1 julkaisi


Seuraavaksi jokainen jäbä siirtyy kymppiin, kaikki on oikein valmiita siihen ja ysikympit tuntuu olevan vähän turhan helppoja joissa vaan hömpöttävät menemään, isommat ottavat vähän enemmän tosissaan.

Caracas, minun jokotai-tamma, oli superiloisella päällä! Kävelin radan ja päätin jo ennakkoon että mennään ja pidetään hauskaa, hypätään reippaasti hyvällä mielellä. Camu oli ihan menossa mukana, huomasin että minä kyllä hyppäsin paljon isompia esteitä radalla kuin Camu, mulla oli satasen meininki ja Camu vain loikki menemään sen suuremmin hyppäämättä mutta korvat kovasti hörössä :D Perusrata meni mukavan sujuvasti ja samantien Camu lähti uusintaan reippaasti kun pyysin. Katselin radan videolta ja tulin siihen tulokseen että kovempaakin oltaisiin voitu mennä ja oikaista enemmän joissakin kohtia mutta onneksi tämä riitti tällä kertaa. Camukin on mennyt sen verran vähän nyt aikaa radoilla että oli ehkä hyväkin välttää isompia riskejä. Videolla kaksi ensimmäistä hyppyä olivat vielä perusrataa ja sarjan jälkeen alkoi toinen vaihe.

Caracas doing her thing

Video, jonka @kjjokinen1 julkaisi

Odotan kovasti että kuvaajat laittelisivat kuvia esille jotta voin ostaa kaikista jonkun kivan kuvan tännekin esille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti