maanantai 23. tammikuuta 2017

Heppojen treeniä

Hevoset on olleet tosi hyviä ja iloisia ja vaikuttaisi jopa siltä, että kaikki ovat terveinä näin alkukaudesta! Hyppytauko on ohi mutta ollaan tähän mennessä käyty maneesilla lähinnä kavaletti- ja puomitreeneillä, ei olla vielä sen suurempia korkeuksia hypätty. Toiveissa olisi kuitenkin aloittaa kausi viimeistään maaliskuun alkupuolella joten täytyy saada nappulat taas kasaan. Muuten kauden ''kalusto'' on samaa sarjaa kuin viimevuonnakin, mutta Pilkku siirtynee junioriratsuksi Empulle, eli jää meidän talliin mutta kuski vaihtuu. Uskon, että sen tulokset ja yleisesti ratsastettavuus sekä fyysinen kunto paranevat kovasti nyt kun sen purukalusto on taas kunnossa. Urho palaa helmikuussa takaisin talvilomaltaan joten ratsastattettavaa on nyt ollut hieman vähemmän. Viimeksi oltiin maneesissa viime lauantaina, mukana oli kaikki neljä ratsua eli Kimo, Camu, Luka ja Pilkku. Koitetaan käydä maneesilla vähintään sen kerran viikkoon ja muuten hevosilla koitetaan monipuolisesti käydä maastossa ja tehdä kentällä niin paljon kuin siinä pystyy. On tullut tehtyä paljon käyntihommia lähiaikoina.

Kenttä oli eilen hyvä (on ollut niin huonoja kelejä aikaisemmin) joten oli mahdollisuus ratsastaa hevoset kunnolla eteen-alas ja lihaksia vertymään. Ja ei sitä määrättömästi kukaan jaksa painaa käyntiä tai käydä maastossa :) Hevosetkin liikkui niin mielellään ja rentoina. Tänään Luka ja Pilkku rokotetaan joten eilinen verryttely oli hyväksi. Pidän yleensä muutaman päivän vapaan aina rokotusten jälkeen.


Kimo ja Luka lauantaina puomihommissa. On hyvä nähdä videoita itsestään, miekin huomaan mun vasemman käden oman elämän tuossa. Kimo oli extrarauhallinen, koskahan viimeksi se olisi ollut noin rento vieraassa paikassa jo alusta saakka :) Mie matkustan mukana ku hää hölkkää.

Caracas 🎵😌 #flatriding #horsebackriding #howtomotivateyourmare #havenoidea 😄 #Caracas 💖🐮

Video, jonka Katrin Jokinen (@bisnessroopeankka) julkaisi

Ylhäällä Camu menemässä hyvin flättiä flätraidingia :D Kunnon verryttelyjen jälkeen pidettiin vähän hauskaa ja toivon mukaan myös vähän saatiin lihaksia irtoamaan. Ainakin Camu liikkui sitten sunnuntaina paljon letkeämmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti