keskiviikko 11. tammikuuta 2017

New horse

Aivan joulukuun alussa otin ja repäisin ja ostin uuden hevosen. Tequila löytyi ihan selaamalla sivusilmällä markkinoita, ilman taka-ajatuksia ihan tosissaan ostaa yhtään mitään. Ilmoitus oli kuitenkin hyvä ja informatiivinen, hevonen juuri sitä mitä me haettiin (tämän varmistin myös kokeneelta kasvattajalta). Käytiin ensin katsomassa ja seuraavana viikonloppuna haettiin tamma kyytiin, helppoa ja nopeaa ja hyvät kaupat. Edes Juha ei juur purnannut ;) Eikä tosissaan, ollaanhan me jo yli vuosi juteltu, että kun sopiva siitostamma löytyy niin ostetaan.

Tequila III, © edellinen omistaja

Tepa on viihtynyt tähän mennessä meillä vallan hyvin. Hää on kauhian lunkin oloinen, kova syömään ja todella kiltti. Ensimmäisenä kun pihaan saapui ja tarhaan pääsi paineli hän heinäkasalle onnellisena. Muutaman päivän jälkeen koitettiin mitä mieltä Tepa ja Juri on toisistaan, he tuli mukavasti toimeen, Tepa otti heti pomon paikan ja Jurppa sanoi juujuu sopii. Eli kesäksi pääsevät siis yhdessä laitumelle :)

Tepan isä on Kashmir van Schuttershof, kv 160cm tasolla kilpaillut ja yli 30 jalostukseen hyväksyttyä orijälkeläistä periyttänyt belgialainen ori. WBFSH-ranking 2016, esteoriiden kuudes.

© Stoeterij Schuttershof
Tequilan emänisä Coriolan, joka polveutuu Calupso II:sta. Mielenkiintoista tietoa Tequilan emälinjasta löytyy täältä :)

Iski tajuntaan myös se että Shokki the Man on nyt kääntynyt kolmevuotiaaksi! Ei mikään mamman mussukka enää. Uskoisin löytäneeni sille hyvän laidunpaikan ja kesän jälkeen odottaisi sitten ratsutus, jos kaikki menee normaalisti. Löysin muuten aika mielenkiintoista tekstiä selatessani hannover-huutokaupan katalogia, siellä oli myynnissä Cocon sisko Esperanza D samasta emästä, ja emälinjasta luki seuraava teksti:

Dam line: 1190810 Longola Cool Boy v. Canstakko (SPR: M-erfolgreich), Cassius v. Cassus (SPR: M-erfolgreich), Elektra D v. Earl (SPR: S-erfolgreich), Eternety-D v. El Bundy (SPR: int. S-erfolgreich mit Mikko Mäentausta), Cayenn D v. Chasseur I (SPR: M-erfolgreich), Coco-Chanel D v. Chasseur I (SPR: S-erfolgreich), Trouble v. Traumdeuter/T. (DRE: M-erfolgreich), Dakar v. Dakar (Fahren: S-erfolgreich), Wetten Dass v. Windsor (SPR: M-erfolgreich), Chanel D v. Chasseur I (VA 2005, SPR: M-erfolgreich), Carisma D v. Chasseur I (SPR: M-erfolgreich in Slowenien), Rusty v. Rebuss (Silbermedaille Grand Prix Special Olympia 2004 in Athen mit Ulla Salzgeber), L B Look at me v. Lamentos (SPR: int S-erfolgreich mit Lucas Wenz).

Täältä voi suomentaa tasot senttimetreiksi. Muistaakseni yllämainituista Grenoblen varsoista Caynn D myytiin Amerikkaan, Cassius D hyppäsi viimevuonna Suomen autofinaalissa (150cm), Condor D on kilpaillut 140cm-tasolla Suomessa.. Eternety-D eli Grenoblen tyttärenpoika on hypännyt lukuisia kertoja Suomen maajoukkueessa ja startannut MC-tasolla sekä Aachenin EM-kilpailuissa. Muista minulla ei ole sen suurempaa tietoa mutta tuossahan sitä lukee :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti