keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Kisat näkyvissä

Treenaamaan, treenaamaan, joka päivä sännätään... Hevoset on ollut oikke hyviä, varsinkin Lukan kehityksestä sileällä olen tyytyväinen. Sen jälkeen kun aloitin ratsastamaan sitä korkeammassa muodossa ja enemmän ylämäkeen on se saanut voimaa ja energisyyttä liikkumiseen ihan eri tavalla kuin aiemmin. Sen lisäksi se on älyttömän kiva hevonen ratsastaa joten eipä voi valittaa.

Viime sunnuntaina oltiin taas Tähkäpäällä hyppäämässä, lauantaina tein Lukalla ja Kimolla tosi kauan kentällä töitä ihan sileällä vain joten Lukasta huomasi että se oli hieman väsähtänyt siinä mielessä ettei liikkunut ihan niin ylämäkeen mitä juurikin esim. lauantaina sen sain menemään. Tosi kivasti hän silti hyppäsi :) Olin niin iloinen siitä miten hyvältä se launtaina tuntui ja miten näppärästi siltä onnistui esimerkiksi vastalaukat ympyrällä ja hieno iso ravi että piti oikein ilmoittaa omistajallekin.

Olin suunnitellut sunnuntain tehtävät valmiiksi paperille ja olin tyytyväinen lopputulokseen. Tuntu että hevoset paranivat koko ajan. Lukalla oli vähän meno päällä joten ihan jokainen puolipidäte ei mennyt ihan heti läpi, mutta hyvinhän se siitä tasoittui. Kymmenen kertaa parempi että juoksee vähän turhan innolla kuin että olisi vaikka vaikeuksia saada sitä esteelle, ainakin minun mielestä.

Kimosen tyylinäyte. Tässä mennään parempaan päin, pysyn joka toisessa hypyssä edes suunnilleen mukana.

Luka <3

Myös Urho ja Camu olivat maneesilla. Urholla menin itse, en hypännyt vaan menin ihan vain kaikki askellajit läpi. Emppu meni Camulla, hää oli juur saanut sen verkattua (näytti oikeen hyvälle!) ja yhtäkkiä hän sit huus mulle et hei onko tää ihan puhdas. Katsoin ja Camu oli yhtäkkiä melkein kolmijalkainen kun Emppu ravaili sen kanssa. Kirosin ja pärräsin jonkin aikaa ja sanoin Empulle että lopettaa, olin jo ihan varma että sillä pamahti taas jalka ja nyt viimeistään on mammaloman ja varhaiseläkkeen aika.

Kun olin saanut Urhon ratsastettua nostin Camun kavion ja siellähän oli kenkä ihan mutkalla ja käänne painoi kaviota! Ei siis tosiaan mikään ihme että hieman onnahti. Jännä kyllä käynnissä ei juurikaan edes huomannut, ravissa vasta. Ilmoitin sen taustajoukoille erittäin iloisesti vinkaisten että ''Tällä on kenkä kavion sisällä!'' sellaisella pepsodent-hymyllä et he kattos mua vähän oudosti. No siis joo, mä kyllä tajuan miksei se kaikkien korvaan kuulosta niin hyvältä.. :D Irrotettiin popo sitten ja Camu sai klinikalle ajan irtokengän laittoon heti torstaiksi. Campsoni on ainoa joka käy klinikalla kengityksessä, muut meillä kengitetään ihan kotona :)

Yllä oleva pieni pätkä on ihan verryttelystä vasta, harmi ettei ole muita videoita olisi ollut kiva näyttää kuinka hyvin Emppu saa Camun kulkemaan.

Urhon kanssa tuleekin nyt heti alkuunsa jo pieni saikku, omistajat sanoi jo sen tullessa että on ollut vähän outo ratsastaa, sunnuntaina tulin samaan tulokseen heidän kanssaan joten sovittiin että vien klinikalle. Tänään siis oltiin siellä ja verikokeissa selvisi että lihasarvot oli todella korkealla mikä viittaa siis siihen että on kunnolla reväyttänyt lihaksen ja lepää nyt siis tovin jotta on kunnossa taas. Ei kyllä mikään ihme että on reväyttänyt, on ollut siis niin järkyn huonot kelit hevosharrastusta ajatellen että ihmettelen että näinkin vähällä on päästy. Ja koputan hurjasti puuta nyt kun menin noin kirjoittamaan! Mutta jokatapauksessa oli tosi kiva saada uutisia että kyseessä on noin pieni vaiva joka paranee levolla :)

WHAT IS THIS WEATHERRRRR 😡 #snowstorm

Henkilön Katrin Jokinen (@bisnessroopeankka) jakama julkaisu

Huikea ilma lähteä traikun kanssa käymään klinikalla. Pappa sai ajaa aika kieli keskellä suuta kun oli niin liukas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti